5 mannen verdacht van organiseren illegale prostitutie

MIDDELBURG – De politie heeft dinsdag een inval gedaan in twee woningen aan de Saffier in Middelburg die gebruikt werden als illegaal bordeel. Vijf mannen zijn aangehouden op verdenking van het organiseren van illegale prostitie. Het gaat om vier Middelburgers van 23, 31, 43 en 47 jaar oud en een 30-jarige Vlissinger.

In de woningen, die zich naast elkaar bevinden, waren ook vier vrouwen aanwezig. Ze zijn allemaal meerderjarig en afkomstig uit het buitenland, onder meer uit Zuid-Amerika. Ze verblijven legaal in Nederland. Of de vrouwen gedwongen werden tot de prostitutie is niet duidelijk. Het is ook onbekend hoe lang de woningen al als bordeel gebruikt werden. „We hebben het vermoeden dat het al langer speelde, want er was sprake van een gesettelde situatie”, zegt een politiewoordvoerder. „We hopen op informatie van de omgeving.”
De politie begon een onderzoek nadat informatie was binnen gekomen. In overleg met de officier van justitie is besloten om dezelfde dag in te grijpen.
De politie rukte uit met een team van onder meer de vreemdelingenpolitie, de afdeling Identificatie en Mensenhandel en een aanhoudingseenheid. De woningen werden doorzocht, onder leiding van de rechter-commissaris. De agenten troffen onder meer een gasdrukwapen aan. De mannen zijn na verhoor vrijgelaten, maar blijven verdachten. De politie is nog bezig met het onderzoek. De vrouwen zijn niet aangehouden.

Bron

Posted in Algemeen, Mensenhandel, Nieuws, Opgepakt, Prostitutie