‘Rappende’ loverboy krijgt lichtere straf in beroep

Het hof van beroep heeft de Antwerpse rapper Ibrahim ‘ParaTurk’ A. (20) een minder zware straf opgelegd voor de seksuele uitbuiting van zijn 15-jarig vriendinnetje. Hij was haar pooier en had mee geprofiteerd van haar inkomsten als prostituee. In eerste aanleg kreeg hij nog vijf jaar effectief, nu is de helft daarvan met uitstel.

Het meisje was vorig jaar uit een jeugdinstelling in Ieper gaan lopen. Ze was daar geplaatst, nadat ze zich voor een andere loverboy al geprostitueerd had. Ze had met de rapper contact gezocht via Facebook en had met hem afgesproken in een hotel in Antwerpen.

Ibrahim A. had haar daarna ondergebracht bij een vriend. Hij wist dat ze zich al vroeger geprostitueerd had en wierp zich op als haar nieuwe pooier. De rapper bood haar diensten aan op sekssites en reed haar naar afspraken. Hij gaf de tiener ook cocaïne om zich ‘beter’ te voelen. 

Op 27 juli probeerde ze bij hem weg te gaan en had ze bij een vriendin en haar broer hulp gezocht. Ibrahim A. spoorde haar op in het metrostation Elisabeth, waar het tot een schermutseling kwam. Hij vuurde een schot af met zijn alarmpistool en nam haar terug mee. 

Voorwaarden
Dat hij haar ‘ontvoerd’ had, vond het hof niet bewezen en voor die tenlastelegging werd hij vrijgesproken. Ibrahim A. kreeg een straf deels met uitstel, maar moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Zo moet hij werk zoeken en wegblijven van het prostitutiemilieu. Hij moet het slachtoffer een provisionele schadevergoeding van 1.500 euro betalen, alsook één euro aan Child Focus.

Bron

Posted in Algemeen, Loverboys, Misbruik, Nieuws, Opgepakt, Pooier, Prostitutie