OM wil twee jaar cel voor 26-jarige pooier

Het Openbaar Ministerie wil dat de 26-jarige Yassine E. uit de Utrechtse wijk Overvecht twee jaar de cel ingaat. Hij wilde jonge vrouwen de prostitutie in helpen en perste vrouwen af met naaktfoto’s.

De zwakbegaafde en aan wiet verslaafde E. heeft al een flink strafblad omdat hij tussen 2013 en 2015 verscheidene vrouwen afperste. Zo werd hij al tot 2,5 jaar celstraf veroordeeld voor een gewapende overval.

Het meest recente feit waarvan hij wordt verdacht is het meest heftige: E. had een seksdate met een meisje. Hij ging met haar naar een kelderbox van een flat in Overvecht. Daar pakte hij haar telefoon af. De pikante foto’s die hij daarop aantrof gebruikte hij om haar af te persen. 

Prostituee
De jonge vrouw zou als prostituee moeten werken. Als zij dat niet zou doen, zou hij de foto’s aan familieleden doorsturen. Het slachtoffer zelf vertelde dat haar leven door de verdachte totaal op z’n kop is gezet.
Ook zou E. een meisje van 13 hebben benaderd om te werken als prostituee. ,,Daarmee kun je 300 euro per dag verdienen”, had hij haar laten weten. 

Bij twee andere slachtoffers publiceerde hij op Facebook en op het forum van marokko.nl compromitterende foto’s. Zij raakten daardoor in grote problemen met vrienden, familie en school. Alle meisjes die het slachtoffer werden zijn van Nederlands-Marokkaanse afkomst.

Geld
E. gaf de beschuldigingen toe, maar voegde daaraan toe dat hij dat alleen maar deed, omdat de vrouwen hem nog geld schuldig zouden zijn. De officier van justitie nam die verklaringen niet serieus.

De rechter doet op dinsdag 12 juli uitspraak

Bron

Posted in Algemeen, Loverboys, Mensenhandel, Misbruik, Nieuws, Opgepakt, Pooier, Prostitutie