Te lage straf voor beruchte vrouwenhandelaar Saban B.

Twee jaar en acht maanden celstraf is de uiteindelijke veroordeling voor de 42-jarige Saban B. en zijn handlanger Bekir I. voor mensenhandel en een poging tot zware mishandeling.

Segura france - John Janssen fotografie

De rechtbank in Almelo veroordeelde B. al eerder tot een celstraf van acht jaar voor een dubbele moordpoging en mensenhandel. Zijn handlanger Bekir I. kreeg eerder zes jaar opgelegd voor een dubbele poging tot moord. De acht jaar was voor het Arnhemse hof schijnbaar te veel, aangezien er nu geen sprake meer is van moordpogingen. Dit meld het NRC.

In 2010 werd Saban B. al verdacht van vrouwenhandel, gedwongen prostitutie, uitbuiting en gebruik van grof geweld. In de periode van 2000 tot 2004 zou B.ruim 120 vrouwen tot prostitutie hebben gedwongen. In die tijd werd B. veroordeeld tot zeven jaar en negen maanden.

Begin dit jaar werd B ook veroordeeld tot het betalen van 2,3 miljoen euro aan de Nederlandse staat. Drie handlangers, waaronder zijn broer Hasan moeten in totaal 1,3 miljoen terugbetalen. Deze bedragen zijn gebaseerd op de inkomsten van handel in en uitbuiting van vrouwen.

Saban B. is sedert 2009 voortvluchtig. Tijdens het verlof om zijn pasgeboren baby te bezoeken is hij gevlucht naar Turkije. Turkije levert geen onderdanen uit aan Nederland.

 

Posted in Nieuws, Opgepakt
Tags: , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*