Man misleid honderden meisjes tot het verrichten van seksuele handelingen

De 48-jarige Frank R. uit het Brabantse Cuijk heeft ongeveer 26.000 filmpjes en 14.000 foto’s van bijna driehonderd meisjes in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Maar liefst 11 van de slachtoffers heeft Frank R. in levende lijve ontmoet en vervolgens fysiek misbruikt.
1

Via verschillende chatboxen, kanalen, email-adressen en identiteiten nam hij contact op met de meisjes. Vervolgens vroeg hij om de webcam aan te zetten, waar ook seksuele handelingen op te zien zijn, en sloeg al het beeldmateriaal op. Hij dreigde de beelden online te zetten. Daarmee had  hij deze jonge slachtoffers compleet in zijn macht. Een 17-jarig meisje, dat een paar verdiepingen lager woont, verteld dat hij haar eens heeft gevraagd naar welke school ze gaat. De slachtoffers komen vanuit het hele land. Zelfs tientallen meisjes uit België waren het slachtoffer van deze man. In zijn eigen woning  zouden er een aantal meisjes seksueel contact hebben gehad. De man was ongeveer 8 jaar actief met het verzamelen van zijn beeldmateriaal en het contact zoeken met minderjarige meisjes. Er zijn op het moment 65 meisjes door de politie geïdentificeerd, drie slachtoffers hebben aangifte gedaan van grooming en ontucht. De 8 anderen heeft de politie zelf benaderd. Daarbij is nog niet duidelijk of zij aangifte doen.

Frank R. zag er over het algemeen onverzorgd uit en zocht met niemand contact in zijn naaste omgeving. ‘Het leek zo’n aardige man, maar het blijkt een monster te zijn,‘ vertelde zijn voormalige buurvrouw aan het AD deze morgen.

In mei 2013 was één van zijn slachtoffers aangetroffen in de auto van R. in het plaatsje Bedum te Groningen. Hierdoor begon de zaak tegen Frank R. te rollen. Politie vermoed dat de beelden van R. niet verspreid zijn over het web. Maar ze sluiten niks uit. De verdachte zit op dit moment vast in een penitentiaire inrichting. Op 20 augustus is hij voor de rechtbank te Assen verschenen voor een pro-formazitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet bekend.

 

 

Posted in Nieuws, Opgepakt
Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*