Verliefde agent verknalt zaak tegen ‘loverboy’

Een verdachte van mensenhandel en huiselijk geweld gaat vrijuit omdat een rechercheur van het politiekorps Haaglanden tijdens het onderzoek een relatie kreeg met het 21-jarige slachtoffer. De Haagse rechtbank verbood het Openbaar Ministerie (OM) de 25-jarige Hagenaar Elano V. nog verder te vervolgen. Zij vindt dat het onderzoek niet eerlijk is verlopen. Dat meldt het AD/Haagsche Courant.

De jonge vrouw belde vorig jaar zomer meermalen naar de politie omdat ze door haar vriend Elano zou worden geslagen. Later vertelde ze ook dat hij haar dwong als prostituee te werken. Ze deed hiervan uiteindelijk in december aangifte, waarna V. op 7 januari werd aangehouden. Juist de rechercheur die de praktijken van V. als loverboy onderzocht, kreeg tijdens dit onderzoek een seksuele relatie met de vrouw.

Bij de politie balen ze flink dat het zo is gelopen. Zodra de affaire aan het licht kwam, is de rechercheur uit zijn functie gezet. Hij is nu ‘belast met andere werkzaamheden’. Er loopt nog een intern onderzoek naar hem. ‘Dit heeft verregaande gevolgen. Door zijn actie is de zaak onderuitgegaan. Vooral voor het slachtoffer is dat een hard gelag,’ zegt een politiewoordvoerder.

Paul van Musscher, hoofd Operatien van de politie Eenheid Den Haag vindt net als de aanklager het gedrag van zijn werknemer ‘laakbaar’. ‘Van de politie mag worden verwacht dat zij te allen tijde haar professionele beroepshouding bewaart; zeker in zaken waarbij je te maken hebt met slachtoffers in kwetsbare posities.’

Het OM is in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank. Het vindt dat het bewijs dat de rechercheur boven tafel haalde in de loverboyzaak moet worden uitgesloten, maar dan zou er nog genoeg overblijven om de Hagenaar te vervolgen voor het mishandelen van zijn voormalige partner. Dat onderzoek werd door anderen gedaan.

Posted in Loverboys, Nieuws
Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*