Slachtoffer in schijnwerpers

DEN HAAG –  Tijdens rechtszittingen krijgen slachtoffers, als ze dat willen, een prominente plek in de zaal zodat voor iedereen zichtbaar is wie het leed is aangedaan. Het Openbaar Ministerie gaat slachtoffers van misdrijven op die manier meer in de schijnwerpers zetten.

Hij hoeft niet meer anoniem in de rechtszaal te zitten. Letterlijk en figuurlijk wordt hij tijdens het strafproces niet meer over het hoofd gezien. Daarmee willen wij laten zien dat we slachtoffers serieus nemen en onze aandacht meer op hen richten dan in het verleden”, zegt Herman Bolhaar, de hoogste baas van het openbaar ministerie, in een gesprek met De Telegraaf. „Van oudsher was de focus in het strafproces vooral gericht op het aanpakken van daders en kwam de gedupeerde op het tweede plan. Dat zijn we al aan het veranderen en we gaan die aandacht voor slachtoffers nog verder intensiveren”, belooft de OM-baas.

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*