Politiecolumn: loverboys

(Jolanda van Putten, wijkagent Westpolder / Het Eiland)
PAPENDRECHT – Laatst werden wij uitgenodigd door het Willem de Zwijgercollege in verband met een informatiebijeenkomst over Loverboys. Vanuit ons werk zijn wij uiteraard bekend met dit fenomeen en onze interesse was dan ook meteen gewekt. De bijeenkomst werd verzorgd door de stichting “Stop Loverboys nu”. Deze stichting probeert door preventielessen op scholen jongeren bewust te maken van de risico’s die zijn verbonden aan de sociale media, zoals Hyves, facebook, Whatsapp, MSN en Twitter.

Voor ons zaten 4 meisjes van rond de 17 jaar oud die hun persoonlijke en indrukwekkende verhaal deden. Want al klinkt de naam Loverboy bijna romantisch, er is weinig sprake van “love” bij de “boys”. Opvallend was dat zij al rond hun 13/14e jaar met een loverboy in aanraking kwamen. Zij leken hiervoor vatbaarder omdat zij weinig aansluiting hadden met anderen of slachtoffer waren van pestgedrag. Opeens werden zij wel leuk en knap gevonden. Een paar tips wil ik u niet onthouden en geef ze vooral door aan uw kinderen, kleinkinderen enz. Voeg alleen “vrienden” toe die je echt kent. Scherm je profiel goed af. Zet geen uitdagende foto’s op het internet. Laat de webcam uit. Chat niet met wildvreemden.
Vermoed u of weet u zeker dat iemand in uw omgeving slachtoffer is van een loverboy? Geef dit dan door aan het Meldpunt Loverboys op 0900 – 1262626 of het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling op 0900 – 1231230. Uiteraard kunt u hierover ook in gesprek met uw wijkagent.

Posted in Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*