Mensenhandelaren ronselen gehandicapten

MAASTRICHT –  De Limburgse politie gaat zorginstellingen wijzen op de praktijk van mensenhandelaren, die verstandelijk gehandicapte meisjes ronselen. Bij de politie zijn namelijk gevallen bekend waarbij deze meisjes werden ingezet als prostituee, bevestigde een woordvoerster van het openbaar ministerie (OM) in Maastricht zaterdag berichtgeving in de Limburgse kranten. De politie gaat begeleiders van verstandelijk gehandicapte vrouwen en meisjes bijpraten over hoe mensenhandelaren hun cliënten proberen te ronselen en op welke signalen ze daarbij moeten letten. Vermoed wordt dat ook in legale bordelen sprake is van mensenhandel en dwang. Limburg is een van de provincies met de hoogste dichtheid van seks- en massageclubs.

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*