Bendeleden Saban B. moeten 3 miloen betalen

ALMELO –  Vier voormalige leden van de bende van vrouwenhandelaar Saban B. moeten de Nederlandse staat in totaal 3 miljoen euro terugbetalen. Dit heeft de rechtbank in Almelo maandag bekendgemaakt.

Het Openbaar Ministerie (OM) had 6 miljoen euro terug willen vorderen, zo bleek 6 weken geleden bij de behandeling van de zaken. De bedragen zijn gebaseerd op geschatte inkomsten die de bendeleden hebben verworven met vrouwenhandel en uitbuiting van vrouwen. De ontnemingsvorderingen in het kader van de ‘pluk-ze’ wet vormen een vervolg op eerdere strafzaken, waarin alle vier al tot gevangenisstraffen zijn veroordeeld.

Het hoogste bedrag, ruim 1,5 miljoen euro, moet worden betaald door Nuri T., die naast Saban een leidinggevende rol in de bende had. Hij werd begin vorig jaar veroordeeld tot 7 jaar en 2 maanden cel.

Of de staat het geld daadwerkelijk tegemoet kan zien is de vraag. De meeste leden van de bende van B. zijn al voordat hun strafzaken dienden op de vlucht geslagen en zitten vermoedelijk in het buitenland.

Ook Saban B. zit in het buitenland. Hij vluchtte in september 2009 naar Turkije toen hij van het gerechtshof in Arnhem een paar dagen verlof uit voorlopige hechtenis had gekregen om zijn pasgeboren kind te bezoeken. Zijn vlucht bracht veel beroering teweeg. In Turkije loopt nog steeds een strafzaak tegen hem wegens mishandeling en afpersing.

De bende van Saban dwong vrouwen tot prostitutie in onder meer Amsterdam en Utrecht. De bende kenmerkte zich door extreem grof geweld dat tegen de vrouwen werd gebruikt.

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*