Groep loverboys jaren vast

maandag 25 juni 2012 | 18:00

APELDOORN – Hoofdverdachte B. in de Apeldoornse loverboyzaak moet drie jaar de cel in. B. wordt daarmee gestraft conform de eis van het Openbaar Ministerie.

Zijn medeverdachten A. en R. krijgen beide achttien maanden, allen met aftrek van voorarrest. De drie andere jongemannen die betrokken zijn bij het prostitueren van jonge vrouwen, krijgen dinsdag te horen of ze veroordeeld worden. Ook zij hebben maandenlange gevangenisstraffen tegen zich horen eisen. De mannen zijn niet veroordeeld tot het betalen van hoge geldboetes tot 10.000 euro aan toe, zoals de officier eiste.
De rechtbank in Zutphen acht de drie eerst voorgekomen mannen schuldig aan mensenhandel. De groep mannen hield in wisselende samenstellingen verschillende jonge vrouwen dermate onder de duim dat ze zich prostitueerden en hun geld afdroegen aan de mannen. Ze werden zo bedreigd dat ze, ondanks bezoekjes aan hun ouders, in de macht van de mannen bleven. Pas na enkele maanden wisten ze zich te ontworstelen. De Apeldoornse meiden werden in 2008 geronseld in een huis in Colmschate en prostitueerden onder meer in Limburg. Ze moesten ook naar Amsterdam. Pas na maanden onderzoek wist de politie genoeg bewijs te verzamelen.

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*