Geld voor project over loverboys

donderdag, 29 maart 2012

BARENDRECHT – Namens de Barendrechtse scholen voor Voortgezet Onderwijs mocht Jaco Kleemans, directielid van Focus Beroepsacademie, het jaarlijks cadeau van het Lentefonds / Patrimonium in ontvangst nemen. Dat deed hij op woensdag 21 maart.

Het geld zal besteed gaan worden aan een project over loverboys. Jongeren in de puberteit zoeken vaak hun grenzen op. Vooral meisjes kunnen daarbij het slachtoffer worden van loverboy, en daardoor in een zeer ongewenste situatie terecht komen.

In samenwerking met de Gemeente Barendrecht zal een project gestart worden, met onder meer een optreden van Reshmay, die middels zingen en rappen de jongeren probeert te waarschuwen voor de gevaren van loverboys. Met name meisjes zullen aansluitend verdere gesprekken hebben.

In klassenverband zal ook vanuit de Zorgteams aandacht aan relaties en seksualiteit gegeven worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van leskisten. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend project gaat worden.

Posted in Algemeen

1 Reactie op “Geld voor project over loverboys
  1. Vlinder schreef:

    Het werd tijd.

    Dossier Loverboy was toch al een jaar geleden??? Ach ja regeltjes en wetjes zijn belangrijker dan meiden en jongens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*