Spanje pakt ‘streepjescodepooiers’ op

MADRID –  De Spaanse politie heeft twee Roemeense pooierbendes opgerold. Als ‘eigendomsbewijs’ tatoeëerden de criminelen streepjescodes op de vrouwen, met daaronder een bedrag. Dat was vermoedelijk de hoeveelheid geld die de vrouwen moesten verdienen voordat ze zouden worden vrijgelaten.

In totaal zijn 22 mensen opgepakt, meldde de politie in Madrid zaterdag. Een 19-jarige vrouw die probeerde te ontsnappen, werd voor straf aan een radiator vastgebonden en uitgehongerd. Ze kreeg bovendien zweepslagen. Agenten hebben haar bevrijd.

Behalve aan mensenhandel en prostitutie maakten de arrestanten zich schuldig aan roofovervallen, heling en drugssmokkel. Bij de operatie zijn drie vuurwapens, messen, zwaarden, juwelen, vijf auto’s en een bedrag van 140.000 euro in beslag genomen.

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*