Meer opvang slachtoffers mensenhandel

Het kabinet komt voor 1 februari met een oplossing voor het tekort aan opvangplaatsen voor slachtoffers van mensenhandel. Dat heeft minister voor Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) woensdag gezegd tijdens een debat met de Tweede Kamer.

Hier moeten wij echt een voorziening voor treffen. Dat zal en moet gebeuren“, zei Opstelten. Verschillende fracties hadden bij hem aangekaart dat slachtoffers op straat worden gezet omdat er geen opvang voor hen is. Het Coördinatiecentrum Mensenhandel (Comensha) trok hierover bij de Kamer aan de bel.

Opstelten belooft uitbreiding van de opvangvoorzieningen voor zowel Nederlandse vrouwen, veelal slachtoffers van loverboys, als buitenlandse vrouwen die onder dwang in de prostitutie werken. Daarnaast komt er opvang voor slachtoffers van uitbuiting buiten de prostitutie, bijvoorbeeld in de landbouw of de horeca.

Het aantal slachtoffers van mensenhandel dat moet worden opgevangen, zal de komende tijd toenemen, voorspelde Opstelten. Dat komt doordat politie en justitie er meer aandacht aan geven. “Dit is het topje van de ijsberg“, zei Opstelten.

Posted in Nieuws

1 Reactie op “Meer opvang slachtoffers mensenhandel
  1. Denise schreef:

    Het is op het nieuws, kranten zouden er over schrijven. Strengere straffen voor loverboys. Ik lees de kranten door en zie tot mijn verbazing dat de Volkskrant nauwelijks bericht over mensenhandel of lover boys. Maart 2011 laatste bericht. In 2010 misschien drie berichten. Is op Zijn minst vreemd te noemen voor een linkse krant. Straffen hoger, Frits wordt serieus genomen, er komen opvanghuizen. Goed zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*