Mandy pijnenburg komt naar huis.

TILBURG –  Mandy Pijnenburg is vrijgelaten uit de gevangenis in de Dominicaanse Republiek en is onderweg naar Nederland. Ze landt dinsdagmiddag op Schiphol. Dat meldde het Steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant. De Tilburgse werd in juli 2006 gearresteerd met ruim 20 kilo cocaïne in haar koffer. Ze zei dat ze tot de smokkel werd gedwongen.

De 23-jarige zat vijf jaar vast. In eerste instantie kreeg ze tien jaar, maar haar straf werd in hoger beroep gehalveerd omdat bleek dat ze het slachtoffer was geworden van een groep loverboys. Enkelen zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij het drugstransport.

Mandy, die al op 24 juli vrijkwam, wordt op Schiphol met haar ouders herenigd. De afgelopen week werden onder begeleiding van de ambassade alle formaliteiten afgehandeld. Twee maanden geleden werd al bekend dat ze snel vrij zou komen

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*