Soms zit er meer achter een verhaal…

Het meldnummer gaat, je hoort de verschrikkelijke verhalen waar meiden inzitten. Maar zo nu en dan zitten er ook meldingen tussen waarvan er geen sprake is van loverboy praktijken.

Wat gebeurd er met deze meldingen?

Afhankelijk van wat er aan de hand is proberen we mee te kijken waar we kunnen. Ouders die merken dat hun dochter grenzeloos is gemaakt door een verkeerd vriendinnetje of vriendje proberen we de juiste hulp te vinden. Niet alleen om te zorgen dat het meisje de juiste hulp krijgt maar ook dat er voor de ouders extra steun komt.

Helaas zijn er ook meldingen die veel verder gaan. Meiden die vertellen dat ze in een loverboy situatie zitten maar die dit niet meemaken. Hoe hard het ook is om te zeggen en hoe moeilijk het soms is. Sommige meiden vragen hulp voor het geen waar ze inzitten alleen blijkt er bij het doen van onderzoek geen sprake te zijn van een loverboy.

De meiden die dit doen zijn vaak meiden die op andere problematiek hulp zoeken en niet meer weten wat de waarheid is. Zij zoeken hulp en wij proberen ook al is het geen loverboy situatie er voor te zorgen dat deze meiden wel de juiste hulp krijgen. Een hele tijd geleden was er een meisje die hierin behoorlijk ver ging. Allemaal om bij een jongen in de smaak te vallen. Deze nieuwe vriend riep onze hulp in. Hij wilde dat zijn vriendin veilig over straat kon gaan en zij niet meer alleen was. Echter na een tijd bleek er van loverboys nooit sprake geweest te zijn. Het meisje was ook geen 18 jaar zoals ze zich voordeed maar was minderjarig. En het vriendje werd aangehouden voor ontucht met een minderjarige.  En is behoorlijk beschadigd geraakt door een meisje die eigenlijk door een klein leugentje zo belandde in een web van leugens.

 

Maar we blijven door knokken voor de meiden jongens die met loverboys te maken hebben, of hebben gehad.  Ook al zijn niet alle meldingen directe loverboymeldingen.

Posted in Nieuws, Stichting StopLoverboysNU

1 Reactie op “Soms zit er meer achter een verhaal…
  1. Nel schreef:

    Met hoeveel mensen werken jullie?
    Kunnen jullie al deze zaken wel aan?
    Daar gaat toch heel wat tijd in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*