Weghalen loverboy-tattoo te duur voor slachtoffers

Weghalen loverboy-tattoo te duur voor slachtoffers

Slachtoffers van loverboys hebben de grootste moeite om van levensgrote tatoeages af te komen, die hun pooiers als ‘brandmerk’ op hun lichaam hebben laten zetten. Verzekeraars weigeren de kosten voor het verwijderen te betalen. Dat meldt het AD vandaag.

Het brandmerken is de laatste jaren een veelgebruikte tactiek van loverboys. Ze dwingen geronselde meisjes grote tatoeages te laten zetten als een soort ‘eigendomsbewijs’. vaak is dat de naam van de pooier. Dit is al honderden meisjes in ons land overkomen.

Het verwijderen van de levensgrote tatoeages kan lang duren en duizenden euro’s kosten. Veel meisjes kunnen zo’n operatie niet betalen, en blijven daardoor jaren met het brandmerk rondlopen. Zo blijven ze zowel fysiek als geestelijk verminkt, zegt Heleen Haak van hulpverleningsproject Scharlaken Koord. ‘Het is een stempel, zoals dat bij vee wordt gezet. Onmenselijk.’

Scharlaken Koord wil, samen met de stichting Stop Loverboys Nu, dat verzekeraars deze operaties gaan betalen. Omdat meisjes die zelf niet kunnen betalen, steken ze zich in de schulden, of proberen ze de tatoeage zelf te verwijderen.

De hulpverleners noemen het onbegrijpelijk dat deze behandelingen niet vergoed worden. Maar zorgverzekeraars zien het niet als hun taak deze te vergoeden, zegt woordvoerder Michiel Geldof van het College voor Zorgverzekeringen. ‘Het lijkt me wel goed als er een regeling komt, maar daar moet het recht in voorzien. Daders moeten opdraaien voor de kosten.’

Lees meer in het AD van vandaag. (Redactie) 27/06/11 06u34

Posted in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*