Dossier Loverboy

Het was 2008 het jaar dat de eerste loverboy documentaire uitgebracht werd van Roy dames in samenwerking met Stichting Stop Loverboys NU.

Nu 2011 zijn we begonnen met een nieuwe documentaire om nog meer mensen bewust te maken van het terreur van loverboys. De praktijken die plaats vinden. De meiden die ervoor misbruikt en gebruikt worden.

De verslaving naar de spanning die meiden bewust of onbewust meemaken in deze wereld. De eeuwige tweestrijd tussen het loverboy circuit en de vrijheid die de meiden verdienen.

Nederland zal zijn ogen moeten gaan openen en laat deze documentaire een stap zijn. Een stap om men bewust te maken wat er afspeelt in deze wereld. De wereld die soms mooie momenten meebrengt maar ook de momenten van gedwongen prostitutie, wapenhandel, groepsverkrachtingen, drugsdeals en geen weg terug naar huis.

Vanuit de stichting hebben we de meiden een keuze gegeven om mee te werken. Hen zoveel mogelijk beschermd tegen de momenten die er plaats vonden . Echter wilde zij meewerken wilde zij andere waarschuwen en hen alert te maken op andere meiden. Er voor te zorgen dat deze terreur nu ophoud.

Slachtoffers van loverboys verkeren vaak in een onbegrepen tweestrijd: tussen de liefde voor hun loverboy en de wetenschap dat ze worden gedwongen tot prostitutie. Filmmaker Roy Dames volgde enkele van deze meisjes in hun verwoede pogingen los te komen van hun loverboys. In de eerste drie afleveringen van deze serie staan drie verschillende meisjes centraal. De laatste aflevering gaat helemaal over Anita de Wit, die meisjes met gevaar voor eigen leven weghaalt bij hun belagers en haar huis voor hen beschikbaar stelt.

http://www.nps.nl/page/programma/10465/dossier-loverboy/

Bekijk de Teaser.

[youtube_sc url=VumI5uGOdBw width=608]

Posted in Algemeen, Stichting StopLoverboysNU
Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*