De Lente

De lente is weer in aantocht. De zon begint weer te schijnen en de paaseieren liggen weer in de winkel. De paaseieren die erg goed geconsumeerd worden door onze vlindertjes. De afgelopen dagen hebben we ontzettend veel meldingen gehad van ouders betrokkenen en lotgenoten die op zoek zijn naar een steunpunt en daardoor bij ons terecht kwamen.

Ook hebben we de afgelopen weken veel tijd besteed aan meiden die hun weg naar de vrijheid willen en vinden dat het gestopt moet worden niet alleen voor hun zelf maar ook voor andere meiden. Hierdoor schieten schoolprojecten of het plaatsen van vermissingen er soms bij in. Het team van Stop Loverboys NU heeft nieuwe medewerkers in het team verwelkomt en daarom zal er volop de aandacht gegeven worden aan de vermissingen.

De lente de vlinders in de buiken gaan weer fladderen. De lente een teken van nieuw leven. Voor de meiden de vlinders ook een teken dat er weer positiviteit komt.

De afgelopen dagen zijn we ontzettend druk voor meiden die nog in een situatie verkeren dat ze niet op een veilige plek zitten. Op een plek waar loverboys en lovergirls gewoon bij hen langskomen of hen meenemen. Dat moet stoppen.

Ontzettend frustrerend als je weet hoe ze je kan helpen maar er gewoon weg geen geld voor is. Jaren geleden ben ik zelf ook door de stichting geholpen en op deze manier er voor een ander te zijn hoop ik iets terug te doen voor de maatschappij. Maar ook voor ouders en vlinders die hard hulp nodig hebben.

De lente komt, ik kijk nu door het raam, het raam wat de wereld laat zien buiten. Soms is die wereld keihard en soms is die wereld gewoon weg mooi. Net kreeg ik een mailtje van een meisje die na 2 jaar besloten heeft toch aangifte te doen. Niet een loverboy maar wel een zoals ik hem zie een viezerik. Iemand die misbruik maakte van haar kwetsbaarheid voor zijn eigen seksuele behoeftes. Misselijk om van te worden. Gelukkig durft dit meisje te praten en houd ze mij op de hoogte.

Ook andere meiden zoeken hun weg naar de politie. We motiveren hen om met politie te praten. Om jongens en meiden in beeld te laten brengen en het te laten stoppen. Soms duurt het lang voor een meisje deze geweldige stap durft te nemen.

Lotgenotenavond ik benoemde het al eerder. Vele ouders die samenkwamen om te kijken hoe nu verder. Een van de ouders die daar ook was belde ons de dag erna op. Jaren geleden viel zijn dochter in handen van loverboys. De strijd van hen is nog in volle gang om deze loverboys veroordeeld te krijgen. Haar vader was blij er voor andere ouders te zijn. En ook al is het soms een vermoeiende strijd hij zet door. Wil de buitenwereld laten zien dat loverboys bestaan ook in zijn regio en dat het moet stoppen. Een vader waar ik trots op ben. Zijn vrouw vecht ook mee maar beseft ook dat het niet in een keer te stoppen is ook al is hun dochter nu in veiligheid. Er zijn er nog zo veel die dat niet zijn. Nederland moet wakker worden !

Onze dochter is niet meer te koop en zeker niet te koop te zetten!

Ouders vlinders, omstanders en hulpverleners die opkomen voor slachtoffers van loverboys, die het niet meer pikken en die iets willen bereiken.

Laat het stoppen.

Posted in Stichting StopLoverboysNU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*