Rauw en puur

Zo kan het leven zijn. Je bent 15 jaar oud hebt een verschrikkelijk verleden in handen van loverboys en op een dag komt er een journalist naar je toe die over loverboys een documentaire wilt maken. De journalist benaderde mij, voorzitster van de Stichting Stop Loverboys NU, om met een slachtoffer te praten die door het internet in handen is gekomen van loverboys.

Het meisje zat op dat moment in de opvang van de stichting. Samen met haar ouders besloot het meisje zich in te zetten voor andere meiden die nog onder dwang staan van loverboys en die een uitweg zoeken. Eindelijk kon zij na al die ellende iets betekenen voor andere. Kon zij met haar verhaal meiden bereiken en hun laten zien dat de stichting er is voor meiden, net zo als de stichting er voor haar is.

Het meisje is in veiligheid gebracht door de stichting Stop Loverboys NU. Niet omdat het meisje een gevaar is voor de maatschappij maar omdat de maatschappij een gevaar voor haar is geworden. Zo vaak bedreigt, verkocht, verhandeld, mishandeld en erger! Dan is de wereld waarin zij een kind was en wat zij nog steeds is, niet meer veilig voor haar. Zo vaak zijn haar grenzen overschreden dat zij geen grenzen meer kent. Vanuit de stichting hebben we haar voor een vervolgtraject naar het buitenland gebracht. Dit meisje is voor ons een speciaal vlindertje die wij voor altijd in ons hart bij ons hebben. Door haar verhaal zal zij zeker mensen bereiken en dat is een moedige beslissing van haar geweest waar we trots op zijn . Rauw en puur de wereld zoals hij is, moedig en sterk zoals ons vlindertje zal worden, moedig is zij al, sterker zal zij worden.

Mijn dank gaat uit naar Mildred, waar ik veel tijd mee heb doorgebracht voor het realiseren voor een duidelijk beeld wat de internet gevaren zijn voor jonge meiden, die in handen kunnen komen van loverboys. Een duidelijke weergave van het leven in de macht van een loverboy die ronselt via internet.

Anita de Wit, Voorzitster Stichting Stop Loverboys NU

Posted in Stichting StopLoverboysNU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*