Uitzending Zembla 27-06-2010

Vandaag heeft de stichting gekeken naar de uitzending van Zembla.

Vele ouders wenden zich tot de stichting met een hulpvraag voor hun minderjarige kinderen of voor hun meerdere jarige kinderen. Wij staan hen bij met raad, advies of een luisterend oor. Wij veroordelen ouders niet. We luisteren naar hun en zullen te allen tijde klaar staan zodat zij niet alleen staan. Ouders worden vaak door het systeem vergeten. Jongeren die weglopen van huis om de meest verschillende redenen worden na dat ze terug komen geholpen in verschillende opvangplekken echter, worden ouders vaak vergeten en komt er voor hen te laat pas hulp op gang. Daarom bieden wij een luisterend oor en geven advies of verwijzen ouders door naar de juiste hulp of geven wij aan op welke hulp ze recht hebben.

In de uitzending van Zembla word de vermissing besproken van een minderjarig meisje. In de stichting krijgen wij dagelijks meldingen van anonieme bronnen die ons tips geven. Deze tips bevatten informatie over mogelijke loverboys, mogelijke slachtoffers van mensenhandel maar echter ook tips van meiden waarvan er vermoed wordt dat ze gedwongen aan het werk zijn in de prostitutie. Deze tips behandelen wij met uiterste voorzichtigheid en onderzoeken deze tips. Op het moment dat wij ernstige vermoedens hebben dat er meer aan de hand is gaan we om de tafel zitten welke stappen we ondernemen. In het geval van dit minderjarige meisje is er besloten een inval te doen in samenwerking met Duitsland in een bordeel. Tot dit besluit zijn we gekomen na aanleiding van meerdere tips en meldingen die gemaakt zijn. Helaas bleek het toen om een ander meisje te gaan. Door de acties en de media aandacht vanuit Duitsland zijn er wel meiden gaan praten die wel in de gedwongen prostitutie werkte. Op dat moment hebben we er voor gekozen om een bericht achter te laten voor het minderjarige meisje waarin in de uitzending van Zembla gesproken wordt. Het bericht luidde als volgt;

Posted in Stichting StopLoverboysNU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*