Peter R. de Vries en Hendrik Jan Korterink

Zoals jullie allemaal hebben gemerkt is er aardig wat commotie ontstaan door de uitzending van Peter R. de Vries en Hendrik Jan Korterink. Ik wil hier graag op reageren vooral omdat ik veel door media wordt benaderd, maar mijn mening helaas niet altijd helemaal juist wordt gebracht.
Ik ben blij met het onderzoek en de uitzending van Peter R. de Vries. Vooral het eerste deel waarin de reconstructie te zien was, was voor mij erg herkenbaar door de verhalen die ik in de loop van der jaren van veel vlinders heb gehoord. De gesprekken die Peter aan het eind van zijn uitzending voerde met meerdere experts kwamen erg goed over en daarin kwam ook duidelijk naar voren dat er wel degelijk slachtoffers zijn van loverboys en dat deze ook absoluut serieus genomen moeten worden. Wat er wel of niet waar is in het verhaal is een vraag die alleen Maria Mosterd kan beantwoorden. Ook zijn we erg benieuwd naar de uitzending aanstaande woensdag om 20.30 op sbs6 waarin een interview met Manou te zien is.

Over de uitzending van EenVandaag heb ik het volgende te melden:
Als eerst is de naam van de stichting StopLoverboysNU! en natuurlijk niet Stop Loverboys Now.
En zoals jullie zagen gaven wij een voorlichting om daarna de uitzending samen met EenVandaag te bekijken. Er zijn een aantal dingen die naar mijn mening verkeerd naar voren zijn gekomen:
Ik heb namelijk duidelijk aangegeven dat de omvang van de loverboyproblematiek groter is dan de cijfers tot nu toe aangeven en dat er wel degelijk slachtoffers te maken krijgen met de complete terreur van dit soort ‘jongens’. Ook benoemde ik dat ik verleden jaar een lange tijd met een meisje in contact ben geweest die vreselijke verhalen verteld heeft aan mij. Door samenwerking met hulpinstanties en politie die ik ingeschakeld had ben ik er helaas achtergekomen dat dit een pathologisch leugenaar betrof. In de uitzending werd er gezegd dat we meer van dit soort verhalen hoorden. Ook werd er in de uitzending benoemd dat mijn dochter in een bordeel in Duitsland aan het werk zou zijn. Dit is niet waar. Ik heb het gehad over Mowitha Wittmer om haar weer onder de aandacht te brengen. Want het vermoeden bestaat dat zij in een gedwongen situatie verkeert en nog steeds vermist wordt. Het betreft dus niet mijn dochter.
Wat in deze uitzending naar voren kwam is het wel of niet behouden van de term ‘Loverboys’ omdat het namelijk gewoon pooiers zouden zijn. Zoals jullie in het woordenboek kunnen opzoeken staat er bij het woord pooier duidelijk geschreven dat dit ‘de beschermheer van een prostituee is die een deel van de opbrengst krijgt’. Zoals we allemaal weten krijgt een loverboy niet een deel van de opbrengst maar neemt hij alles. En een loverboy beschermt zijn meiden niet maar brengt zijn meiden geheel naar de klote door o.a. misleiding, mishandeling door complete terreur uit te oefenen op zowel het slachtoffer als op de omgeving. Loverboys zijn ‘lovers’ met maar 1 doel, namelijk zoveel mogelijk geld te verdienen aan de meiden en vaak ook aan drugs en wapens.

Ik vind het ontzettend jammer dat slachtoffers die het al moeilijk hebben en zich alleen en niet begrepen voelen, hierdoor alweer de dupe zijn. Voor veel mensen is het niet te bevatten waar je mee te maken krijgt met loverboyproblematiek, daardoor is er veel onbegrip. Dat veroorzaakt ook weer angst en schaamte bij alle betrokkenen om hierover te praten. Het cre

Posted in Stichting StopLoverboysNU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*